DANAS BEZ PREMINULIH: 69 novih slučajeva koronavirusa u Srbiji

Foto: Pixabay

Prema poslednjim podacima u Srbiji je potvrđeno još 69 novih slučajeva koronavirusa. U poslednja 24 časa nije bilo preminulih.

Virus je i dalje prisutan, kažu stručnjaci. Navode i da epidemiološka situacija nije jednaka na celoj teritoriji Srbije.

Postoje područja u kojima je nesigurna, kaže za RTS epidemiolog Predrag Kon navodeći primer Novog Pazara i Tutina, gde se pojavilo novo žarište posle Bajrama.

Obolelih ima i u vrtićima i školama

Kovid je ušao u studentske domove, obolela su tri stanara doma Karaburma i četiri zaposlene u vrtiću „Zvončica“ na Zvezdari, koje imaju blage simptome.

Na Novom Beogradu je zatvorena Osnovna škola „Ratko Mitrović“, jer je kod jednog od prosvetnih radnika potvrđen virus.

Učenik osmog razreda Osnovne škole „Vladimir Rolović“ na Petlovom brdu u Beogradu, za koga je potvrđeno da je zaražen, dolazio je u školu na probu male mature 1. i 2. juna. Devetnaest učenika i tri nastavnika, sa kojima je taj učenik bio u kontaktu upućeni su na testiranje i trenutno su u izolaciji.

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.