DA LI BI RADOŠ BIO ŽIV DA JE LEČEN PRAVILNO? Medicinske sestre najavljuju podnošenje krivične prijave protiv doktorke

Da li bi bio živ da je imao adekvatnu medicinsku negu? Radoš Đokić / Foto: FB

Pojedine medicinske sestre sa internog odeljenja čačanske bolnice razmišljaju da pokrenu disciplinsku prijavu protiv dežurne doktorke na tom odeljenju, zbog neadekvatnog zbrinjavanja pacijenta Radoša Đokića (35), koji je u sredu ujutru preminuo od posledica respiratorne infekcije prouzrokovane koronavirusom, saznaje Morava info.

Prema našim saznanjima, one su veoma nezadovoljne načinom na koji je ukazana pomoć pacijentu kada je primljen na odeljenje. Đokić je primljen na interno odeljenje sa izrazito otežanim disanjem, a deo medicinskog osoblja smatra da je hitno morao biti intubiran i priključen na respirator, sa čime se doktorka, kako nam je rečeno, nije saglasila.

One navode da je sprovođenje ove procedure njihovom sugrađaninu Radošu možda moglo da spase život.

Ovo nije jedini potencijalni propust lekara kada je u pitanju lečenje prerano preminulog službenika čačanske firme “Bolero“.

Kako za Morava info svedoče Đokićevi bliski prijatelji, on je u nekoliko navrata iz Doma zdravlja vraćen kući, iako je imao evidentne simptome infekcije koronavirusom. Prvi put je u Dom zdravlja otišao u četvrtak jer je imao visoku temperaturu. Rečeno mu je da nema simptome korone i poslat je kući.

Isto je učinio i u subotu uveče i ponovo je vraćen uz istovetno obrazloženje. Pošto mu je bivalo sve lošije, Radoš je ambulantu posetio i u nedelju. Tamo mu je rečeno da nema testova i da se lekaru ponovo javi u ponedeljak ujutru, ali ponovo nije testuran.

Ovi navodi zasnovani su na viber prepisci Radoša Đokića sa njegovim bliskim prijateljem koji je to želeo da podeli sa čitaocima Morave info.

Tek u ponedeljak uveče Čačanin odlazi u hitnu pomoć jer je već imao probleme sa disanjem, odakle je upućen u čačansku bolnicu. Postoje ozbiljne sumnje da ni tamo nije dobio odgovarajuću medicinsku negu.

Preminuo je tridesetak sati kasnije.

IZVORMorava Info
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.