CRVENI ALARM U PRIJEPOLJU: Kapaciteti popunjeni, ima obolelih i među zaposlenima

Foto: A. Rovčanin

Prijepoljska bolnica raspolaže sa 50 kreveta u izolacionim jedinicama sa nemogućnošću proširenja, a kapaciteti su skoro popunjeni.

Trenutno je četvoro ljudi na respiratoru, a ustanova, ako za to bude imalo potrebe, poseduje i rezervne aparate.

Broj lekara i medicinskih radnika je ograničen, a već šest zdravstvenih radnika je obolelo. Jedan je upućen u Užice, a ostali su na kućnom lečenju.

Inače, od 29. juna u Opštoj bolnici u Prijepolju preminulo je osam pacijenata od kojih su dva iz Sjenice. Za tri umrle osobe je potvrđeno da su kovid pozitivni, dok se za tri čekaju rezultati.

Naime, porodica može da se odluči za sahranu i bez rezultata testa ali u svim slučajevima ona se mora obaviti u skladu sa sahranama svih lica obolelih od infektivnih bolesti i realizovati u skladu sa Zakonom o zaštiti stanovništva.

IZVORPP Media / RINA
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.