CRNI REKORD U ČAČKU: Za dva meseca 120 preminulih od koronavirusa

Čačak, Foto: Direkt.rs

Prvi smrtni slučaj u trećem talasu korone u Čačku evidentiran je pre tačno dva meseca, 28. oktobra, kada je u čačanskoj bolnici preminuo 83-godišnji Čačanin.

Od tada do danas, prema nezvaničnim podacima, od posledica ove bolesti preminulo je 120 osoba iz Čačka i još 47 iz preostale tri opštine Moravičkog okruga.

Bilo je dana kada je u toku 24 sata u čačanskoj bolnici preminulo po devet, sedam, šest pacijenata…

Republički zavod za statistiku objavio je podatak da je broj preminulih u novembru 2020. godine veći za čak 2.441 u odnosu na desetogodišnji prosek broja umrlih u tom mesecu.

Prema statistici urađenoj na osnovu meseca upisa u matične knjige umrlih, u novembru 2020. godine registrovano je 10.835 smrtnih slučajeva, što je za 2.843 (35,6 odsto) više nego u istom mesecu prošle godine, kada je broj preminulih bio 7.992.

Prethodno je najveća razlika u broju preminulih u odnosu na 2019. godinu zabeležena u julu, kada je registrovan 1.701 smrtni slučaj više nego u istom mesecu prethodne godine.

Broj umrlih u Srbiji od 1. aprila do 30. novembra 2020. godine veći je za čak 6.854 u odnosu na isti period prošle godine, odnosno za 6.265 u poređenju sa desetogodišnjim prosekom, pokazuju podaci RZS. U tih osam meseci epidemija koronavirusa zvanično je odnela 1.581 život.

IZVORMoravaInfo.rs
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.