Crna Gora osnovala novu avio-kompaniju ToMontenegro

U Službenom listu Crne Gore objavljena je Odluka o osnivanju nove avio-kompanije ToMontenegro. Osnivač društva je Vlada Crne Gore sa udelom od 100 odsto.

Osnovni kapital Društva je 30 miliona evra i biće uplaćen u roku od godinu dana od registracije kompanije, u jednoj ili više tranši, od čega će četiri miliona evra biti uplaćeno prilikom registracije.

Osnovna delatnost tog društva je vazdušni prevoz putnika i obuhvata: prevoz putnika vazdušnim putem na redovnim linijama, sa utvrđenim redom letenja; čarter letove; letove radi razgledanja panorame; iznajmljivanje vazduhoplovne opreme sa posadom radi prevoza putnika i prevoz putnika od strane aeroklubova radi obuke ili zabave.

Osim toga, kompanija će obavljati i trgovinu na veliko čvrstim, tečnim i gasovitim gorivima i sličnim proizvodima; trgovinu na veliko hemijskim proizvodima; trgovinu na veliko ostalim mašinama i opremom; nespecijalizovanu trgovinu na veliko; vazdušni prevoz tereta; skladištenje; uslužne delatnosti u vazdušnom saobraćaju; ostale prateće delatnosti u saobraćaju; poštanske aktivnosti; delatnosti restorana i pokretnih ugostiteljskih objekata; ketering (dostava pripremljene hrane); ostale usluge pripremanja i posluživanja hrane; iznajmljivanje vlastitih ili iznajmljenih nekretnina i upravljanje njima; iznajmljivanje i lizing automobila i lakih motornih vozila; iznajmljivanje i lizing opreme za vazdušni transport; delatnost putničkih agencija; delatnost tur-operatora i ostale usluge rezervacije i delatnosti povezane s njima.

Odluka je stupila na snagu danom objavljivanja u Službenom listu, a potpisao je predsednik Vlade Zdravko Krivokapić.

IZVORNova.rs
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.