COVID-19: Za 24 sata 13 preminulih, 299 zaraženih

Foto: Freepik

Prema poslednjim informacijama, u Srbiji je zabeleženo 299 novih slučajeva koronavirusa, a preminulo je 13 osoba. Testirano je 8.287 osoba.

Do sada je u Srbiji registrovano ukupno 16.719 slučajeva koronavirusa, a ukupan broj smrtnih slučajeva je 330 (procenat smrtnosti 1,97 odsto), objavljeno je na sajtu www.covid19.rs.

Ukupan broj testiranih osoba je 455.604. Broj aktivnih slučajeva je 2.942.

U poslednjih 24 sata u Srbiji je preminulo 13 osoba od posledica koronavirusa. Zabeleženo je 299 novih slučajeva zaraze od 8.287 testiranih osoba. Trenutno se na respiratorima nalazi 110 pacijenata.

Epidemilog dr Predrag Kon kaže da je epidemiološka situacija u Beogradu nepovoljna i da za sada nema nekih pokazatelja da se popravlja.

Dodaje da će se tek krajem ove ili početkom sledeće nedelje videti eftekti obaveznog nošenja zaštitnih maski u javnom prevozu i objektima.

I dalje je teška situacija u Novom Pazaru, u kom je na terenu i vojska. Koordinator novopazarske molnice dr Mirsad Đerlek kaže da noć bila veoma teška, ali i da procenat pozitivnih pacijenata među testiranima opada.

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.