COVID-19: Preminulo još 4 ljudi, 157 novozaraženih

Foto: Freepik

U poslednja 24 sata testirano je 5.086 uzoraka, od kojih je 157 pozitivnih. Koronavirusom u Srbiji zaražene su 9.362 osobe.

Preminule su još četiri osobe, pa se ukupan broj onih koji su izgubili bitku sa COVID-19 popeo na 189. Procenat smrtnosti je 2,02 odsto.

Hospitalizovano je 2.286 pacijenata, od kojih je 57 na respiratoru. Izlečeno je 1.426 osoba.

Do sada je u Srbiji testirano 96.637 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Zamenica direktora Infektivne klinike u Beogradu Ivana Milošević izjavila je da ohrabruje podatak da je samo 3,08 odsto novoinficiranih u prethodna 24 sata, kao i da je do sada izlečeno 1.426 ljudi.

„Od ponedeljka prelazimo na novi režim mera, one su nešto ublažene odnosno relaksirane. Apelujem da se apsolutno poštuju sve procedure za kontakte koje će biti savetovane od epidemiologa, pošto je to jedini način da situacija bude pod kontrolom“, poručila je Miloševićeva.

Ističe da su današnje cifre apsolutno ohrabrujuće po pitanju novoinficiranih, pošto je 3,08 odsto daleko manje nego što je bilo ranije.

„Ali, iza nas su i dalje mučne brojke o broju bolesnih i umrlih i onima koji su na respiratoru“.

Takođe, ohrabruje cifta da je broj izlečenih 1.426, dodala je Miloševićeva.

Epidemiolog Predrag Kon ukazuje da se prisustvo virusa očekuje u naredne dve nedelje, a posle toga će se sve manje otkrivati.

Uskoro će biti ukinuto vanredno stanje, a ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže da se to neće desiti pre nego što struka kaže kada je za to vreme.

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.