COVID-19: Preminulo 6 osoba, na respiratoru 93

Ilustracija, Foto: Freepik

Za poslednja 24 sata zabeleženo je novih 289 slučajeva koronavirusa u Srbiji, a preminulo je šest osoba. Na respiratoru su 93 pacijenta. Testirano je 7.872 osoba. Vanredno u 12 opština i gradova.

Direktor Infektivne klinike Goran Stevanović upozorio je da je sve veći broj pacijenata sa ozbiljnom kliničkom slikom starosti između 30 i 50 godina i apelovao na građane da se jave kovid ambulantama čim se pojave simptomi i redovno javljaju ukoliko im se stanje pogorša kako bi bili upućeni na dalje lečenje.

Zbog povećanog broja obolelih, sportska dvorana Arena od danas se pretvara u kovid bolnicu.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je za RTS posle sastanka sa direktorima kovid bolnica da će privremena bolnica u Areni početi da radi u toku popodneva.

U Arenu će biti smeštani pacijenti kojima se stanje poboljšava, i kojima je ostalo dva ili tri dana primanja terapije. Pojasnio je da tu neće biti smeštani asimptomatski pacijenti, nego oni kojima je klinička slika takva da zahteva redovno praćenje.

Zbog povećanog broja zaraženih koronavirusom vanredna situacija proglašena je u Novom Pazaru, Tutinu, Kragujevcu, Vranju, Ivanjici, Beogradu, Šapcu, Čačku, Arilju, Kraljevu, Požegi.

Tokom dana vanredna situacija uvedena je i u Užicu gde se u bolnici trnutno na lečenju od kovid 19 nalazi 214 pacijenata.

IZVORRTS
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.