COVID-19: Preminulo 13 osoba, smirivanje situacije u Šapcu i Novom Pazaru

Ilustracija, Foto: Freepik

Prema poslednjim podacima, koronavirus je u Srbiji registrovan kod još 383 osobe. Od posledica zaraze preminulo još 13 ljudi. Na respiratorima 177 osoba. Broj tesiranih je 9.183.

Premijerka Ana Brnabić ukazala je da se situacija smiruje u Šapcu i Novom Pazaru i to daje razlog za određeni optimizam.

– Daleko je najveći broj zaraženih u Beogradu, a imamo i dosta nestabilnu situaciju u Kraljevu, rekla je Brnabić i dodala da je zabeležen i rast zaraženih u Novom Sadu.

– Van svake sumnje da je došlo do rasta broja nozozaraženih usled protesta i to nam dolazi za naplatu. Za mene je ovo očekivano i lakše je kada se nosite sa tim brojevima, rekla je ona.

Građani su poslušali apele Kriznog štaba. Znam da ćemo videti rezultat mera koje smo donosili, rekla je premijerka.

Doktor Srđa Janković rekao je da nismo izašli iz situacije koja ne jenjava, postoji bojazan da stvari mogu da se pogoršavaju.

– Ova dva dana smo izdržali najveći broj zaraženih, pa ako se svi pridržavali mera nadam se stabilizaciji, rekla je premijerka Ana Brnabić.

Epidmiološka situacija u Beogradu je kompleksna, ukazala je Brnabićeva.

IZVORRTS
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.