COVID-19: Još jedan dan bez smrtnih slučajeva, 67 novih slučajeva

Foto: Pixabay

U Srbiji su od poslednjeg izveštaja testirane 3.644 osobe, od koji je 67 bilo pozitivno na koronavirus.

U poslednja 24 časa nije bilo preminulih od COVID-19. Pre dva dana, posle 59 dana od prvog smrtnog slučaja, takođe nije bilo žrtava, dok je juče preminula jedna osoba.

Hospitalizovano je ukupno 658 osoba, od kojih je 12 na respiratorima, a izlečeno je 5.857.

Epidemija koronavirusa se stišava, ali se i dalje povremeno javljaju lokalna žarišta i to uglavnom u radnim kolektivima, jer su zatvoreni prostori u kojima ljudi provode više sati – najrizičniji, objašnjavaju epidemiolozi.

Jedno od manjih žarišta trenutno je u Zaječaru, u tamošnjem pozorištu ukupno je 14 zaraženih, ali niko nema težu kliničku sliku.U turskoj fabrici „Kajzen“ u Smederevu kod još dve osobe potvrđeno je prisustvo koronavirusa, tako da su u toj fabrici do sada potvrđena ukupno 23 slučaja. Svi su hospitalizovani. Za još oko 50 njih se čekaju rezultati.

IZVORRTS
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.