Citroen C5 u elektrifikovanoj varijanti (FOTO)

Foto: Citroen Promo

Citroen C5 Aircross prikazan je na izložbi u Briselu i potpuno je oduševio posetioce.

Kupci u Francuskoj već su naručili ovaj crossover i njegova cena počinje od 39.950 evra, a prve dostave se očekuju već krajem juna ili početkom jula 2020. godine.

Foto: Citroen Promo

Sudeći po Citroenu, ovo je njihov najpopularniji model, poseduje 3 zadnja sedišta koja su potpuno podesiva, dok je prtljažnik na oko 600 litara.

Ovaj elektrifikovani automobil pokreće PureTech 180 S&S Euro 6 motor koji može da stvori 177 KS dok električni motor koji se nalazi između kutije menjača i sistema unutrašnjeg sagorevanja kreira oko 100 KS.

Foto: Citroen Promo

Kombinovano, automobil će posedovati 221 KS sa prednjom vučom i obrtnim momentom od 320 Nm i koristiće osmostepeni menjač.

Foto: Citroen Promo

Maksimalna brzina C5 Aircrossa iznosiće oko 135 km/h, a njegova punjiva baterija biće 200V Li-Ion od 13.2 kWh i moći će da se napuni negde između dva i sedam časova, u zavisnosti od punjača.

Foto: Citroen Promo
IZVORB92 / Auto
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.