CIRKUS U POŽEGI: Vlast „ulepšavala“ grad posterima zbog posete premijerke

Foto: Privatna arhiva

Premijerka Ana Brnabić danas je posetila Požegu, a pripremajući se za njen dolazak opštinske vlasti su na urušene i zapuštene lokale preko puta Kulturnog centra postavili velike postere koji oslikavaju požeški trg i statuu Miloša Obrenovića.

Pripreme za dolazak predsednice Vlade u Požegi počele su juče, kada su lokalne vlasti postavljale mušeme preko ruiniranih i zapuštenih lokala, kako bi prikrili stanje u kom se nalaze objekti u centru tog grada.

Foto: Privatna arhiva

Međutim, tokom noći nepoznate osobe pocepale su te postere, pa je lokalno rukovodstvo naložilo da oni budu zalepljeni i to lepljivom trakom, pre nego što se Ana Brnabić prošeta gradom.

Kako su za Nova.rs rekli stanovnici Požege, pristalice SNS su se organizovale, pa su došle ispred glavnog ulaza u Kulturni centar kako bi pozdravili premijerku. Međutim, doček je propao, jer je ona iz tog objekta izašla na drugi izlaz.

Inače, Inicijativa za Požegu takođe je napravila svojevrsni doček Ani Brnabić, pa je na ulaz Kulturnog centra nalepila plakate na kojim je pisalo “Stop funkcionerskoj kampanji!”, “Ignoriši izbore!”, “Požega protiv diktature”, “Prst na čelo – Potemkinovo selo”, “Prestanite da prodajete maglu – poklonite je”…

Foto: Privatna arhiva

Ta inicijativa podsetila je na svojoj Fejsbuk stranici na priču o Potemkinovim selima i navela da u Požegi imamo i “naše potemkine u vidu lokalnog rukovodstva”.

Pošto lokalno rukovodstvo nije želelo da razgnevi svoju caricu tužnim i ružnim prizorima, pohitalo je da ‘sagradi selo” za jedan dan. Nadajmo se da će carica biti zadovoljna, jer nije dobro ako ne bude – ona vodi funkcionersku kampanju u korist lokalnih rukovodilaca. Sramota bi bilo da ostanu dužni za tako veliku uslugu, saopštila je Inicijativa za Požegu.

Oni su naveli da se nadaju da će se neko od nadležnih u opštinskoj upravi setiti da je lokalna samouprava dužna da se stara o tome da li vlasnici zgrada održavaju iste i da je, u slučaju kada vlasnici ne ispunjavaju svoje obaveze, lokalna samouprava dužna da umesto vlasnika preduzme odgovarajuće radove na održavanju zgrada.

Foto: Privatna arhiva

Ovo nije prvo ulepšavanje oronulih objekata pre dolaska visokih državnih zvaničnika. Isto se dogodilo i u oktobru prošle godine, kada je Vranje posetio predsednik države Aleksandar Vučić. Tada je svečano otvarana nova zgrada pozorišta Bora Stanković, a lokalne vlasti su susednu, ruiniranu zgradu prekrile plakatom koji je oslikavao fasadu.

IZVORNova.rs / Nataša Latković
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.