Četiri nova slučaja zaraze u Čačku

Foto: MNA/Miloš Lukić

Tokom prethodnog dana registrovano je sedam novozaraženih pacijenata, četiri iz Čačka, dva iz Gornjeg Milanovca i jedan iz Ivanjice.

Svi inficirani iz Čačka i Milanovca su muškarci, dok je u Ivanjici kovid-19 potvrđen kod jedne žene.

Na području Moravičkog okruga korona virus je potvrđen kod ukupno 145 osoba – 88 iz Čačka, 49 iz Gornjeg Milanovca, pet iz Lučana i tri iz Ivanjice.

Tokom prethodnog dana u Opštoj bolnici je od 15 pregleda u prijemno-trijažnoj ambulanti bilo pet prijema, jedan pacijent je otpušten kao izlečen, jedan je premešten na drugo odeljenje, a jedan bolesnik je priključen na respirator.

Na infektivnom odeljenju hospitalizovano je 18 bolesnika.

U ambulanti Ljubić bile su tri osobe sa povišenom temperaturom, u izolacionoj sobi Doma zdravlja dva, a Hitna pomoć pregledala je jednu osobu, što je ukupno šest sa povišenom temperaturom.

U privremenoj bolnici “plava hala“ u Atenici bilo 17 osoba pozitivnih na korona virus.

Prema izveštajima Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja, na teritoriji Čačka je 14 izlečenih od kovid-19, u Gornjem Milanovcu 16.

Policijska uprava izveštava da je u samoizolaciji 67 lica i da su svi poštovali mere samoizolacije.

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.