Četiri lica su poginula tokom policijskog časa, troje nije imalo dozvolu za kretanje

Direktor policije Vladimir Rebić, Foto: Printscreen

Gostujući u jutarnjem programu TV Prve, direktor policije Vladimir Rebić kaže da se nakon skraćenja policijskog časa smanjio broj onih koji ovu meru krše.

„Teško je objasniti da se na praznoj ulici desi saobraćajna nesreća. Očigledno je da se radi o nepažnji vozača, jer vozači imaju privid da je saobraćaj obustavljen i da se niko osim njih ne kreće“, kaže Rebić o sitaciji u saobraćaju tokom vanrednog stanja.

Od proglašenja vanrednog stanja 4 lica su izgubila život u vreme policijskog časa, a njih troje nije imalo dozvolu da se tokom policijskog časa kreće.

Prema njegovim rečima 6500 građana procesuirano zbog kršenja policijskog časa, a u 121 slučaju desilo se o ponovljenom slučaju.

Beleži se i tendencija smanjenja kršenja policijskog časa od momenta kada je policijski čas skraćen.

Značajno je smanjena i stopa opštih krivičnih dela, ali se pojavljuje povećanje krivičnih dela putem društvenih mreža.

„Najčešće se čine krivična dela izazivanje panike i ugrožavanje drugog lica“, kaže Rebić.

Prema njegovim rečima, za 47% je smanjen broj krivičnih dela povezanih sa nasiljem u porodici.

IZVORB92
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.