CARINICI NA BATROVCIMA PRONAŠLI NOVAC: 60.000 evra u luksuznoj ženskoj tašni

Foto: Uprava Carina

Carinici su danas na graničnom prelazu Batrovci u automobilu sa nemačkim registarskim oznakama kojim je upravljao nemački državljanin albanske nacionalnosti, otkrili skoro 60.000 evra koje putnici nisu prijavili.

Devizni prekršaj otkriven je u popodnevnim časovima, a kako je saopšteno iz Uprave carina, vozač automobila carinskim službenicima je prilikom ulaska na teritoriju Srbije prijavio da on i žena zajedno kod sebe imaju 16.000 evra.

Detaljnom kontrolom automobila i ličnog prtljaga, carinici su utvrdili da ovaj bračni par zapravo sa sobom nosi 79.900 evra, nakon čega im je vraćen iznos od po 10.000 evra, odnosno suma koju nisu u obavezi da prijave.

Ostatak od 59.900 evra je privremeno zadržan do okončanja prekršajnog postupka pred nadležnim sudom u Sremskoj Mitrovici.

Značajan deo neprijavljenog novca carinici su pronašli u firmiranoj tašni putnikove supruge, navodi se u saopštenju.

IZVORNova.rs
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.