U Čačku u toku 15. sednica Skupštine grada. Zasedanje po novom poslovniku uz bojkot opozicije

Čačak – Nakon letnje pauze,  danas je u Čačku  počela  15. sednica Skupštine grada koja će raditi po novom poslovniku   usvojenom  na 14. sednici.  Uz  dopunu dnevnog reda sa 10 tačaka  pred odbornicima su  32  tačke. Najvažnija među njima je rebalans budžeta za 2017.

Sednica je inače  počela  u mirnijem  tonu u poređenju sa prethodnim  zasedanjima  iako je i  ovoga puta  opozicija  imala zamerke na zapisnik  sa 14.sednice, a dosta njih javljalo se i zbog , kako kažu,  povrede poslovnika.  Predsednika Skupštine grada Igor Trifunović kaže da se  odbornicima ne može  zabraniti  reklamiranje povrede  poslovnika i on ne očekuje da će sednica  trajati nekoliko dana s obzirom da  se radi po novom poslovniku  koji će, prema  njegovim rečima  doprineti  kivalitetnijem radu.

Kako je i najavljivano opzicija  bojkotuje rad  Skupštine  na različite načine .  Uz napomenu da su  odbornici  Pokreta Dveri  na sednicu došli sa  flasterima na glavama,  koje nisu baš umeli tačno da objasne šta predstavljaju,  na konferenciji za novinare pred  početak sednice istakli su da  neće učestvovati u danu za glasanje, ali, prema njihovom rečima, učestvovaće u raspravama, jer je njihov zadatak , kako su istakli, da  raskrinkaju sve nezakonite radnje ove vlasti.

U danu za glasanje neće učestvovati ni odbornici Nove Srbije , kaže Vladica  Gavrilović dodajući da će biti konstruktivna opozicija,  dok odbornici Grupe građana za napredniji  Čačak danas uopšte nisu ni ulazili u skupštinsku salu. Iznoseći  zamerke na  novi  poslovnik o radu Skupštine doktor Aleksandar Radojević kaže da odbornici Grupe građana za napredniji Čačak  neće danas prisustvovati sednici jer nije legitimna. Na ovaj način žele da skrenu pažnju vlastima i sugrađanima da neće poštovati ono što je nelegitimno  i protiv zakonito, rekao je Radojević. “Ovo je jedan od načina političke borbe koji će biti primenjen na ovoj sednici kao mera upozorenja, a nastavak borbe sledi pravnim sredstvima . Uputićemo žalbu Ustavnom sudu  republike Srbije za ocenu ustavnosti poslovnika“, rekao je predsednik GG Za napredniji Čačak.

TV Lav Plus

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.