ČAČANSKO ČUDO NA MORAVI: Uređenje gradske plaže koje se dugo čekalo

Rendering, Foto: SC Mladost

Na prostoru Sportskog centra „Mladost“ u Čačku itekako su vidljive promene i pomaci na svakom koraku. Uređenje stadiona, teretana na otvorenom, atletske staze, teniskih terena u velikoj meri čine prethodni period uspešnim.

Iz SC „Mladost“ su nas obavestili da su počeli dugo očekivani radovi na gradskoj plaži. Radovi finansira grad Čačak u iznosu od 54.981.324 dinara, a izvodi ih jedna čačanska kompanija. Radovi su počeli 22.04.2020.

Stara i ruinirana plaža, Foto: SC Mladost

Dizajnerska vizija i programiranje parka gradske plaže na osnovu projekta, oslanja se na uvođenje novih sadržaja koji će građanima omogućiti prijatan boravak tokom cele godine na obali Morave, naveli su iz SC „Mladost.

Kako su rekli, njihova ambicija je da se stvori park sa fokusom na prateće aktivnosti za različite uzraste, a velika pažnja posvećena je očuvanju postojeće dendroflore.

Sva stabla će biti sačuvana

Rendering, Foto: SC Mladost

Želimo da naglasimo da će sva postojeća stabla biti sačuvana i negovana, a biće zasađena i nova stabla, koja će u narednim godinama učiniti ovu zelenu oazu još prijatnijom za boravak naših sugrađana, naveli su iz ove ustanove.

Beton i ploče činiće staze i površine koje će se koristiti za kretanje korisnika ovog prostora, kao i staze za šetnju, platoe za ugostiteljske objekte i mini trg za okupljanje građana.

Rendering, Foto: SC Mladost

Ovim projektom obuhvaćene su popločane površine, integracija saobraćaja, osvetljenje šetališta i samo šetalište pored vode, muzički paviljon, dečiju igraonicu, fontanu i još mnogo sadržaja.

Popićemo kafu pored Morave i biti ponosni

Ovog leta, naši sugrađani, ali i svi dragi gosti Čačka, šetaće popločanim bedemom sa uređenim stepeništima, modernom rasvetom, klupama i savremenim mobilijarom, pratiti brojne kulturne sadržaje u Parku mladosti i pored gradskih bazena, koristiti nove terene za odbojku i košarku sa gumiranom podlogom, takmičiti se i rekreirati na novoj atletskoj stazi, igrati fudbal na novom asfaltnom terenu, odmarati se na novoj i prelepo uređenoj gradskoj plaži, pored kompleksa gradskog fudbalskog stadiona, popiti kafu pored naše Morave i biti ponosni na kompletno uređenu celinu u najlepšem delu našeg grada, poručili su iz SC „Mladost“.

IZVORDirekt.rs
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.