Čačanskim penzionerima 7000 paketa pomoći

Za 7.000 penzionera sa poručja Čačka, a čija su primanja do 15.000 dinara, danas je počela podela paketa pomoći.

Volonteri 11 centara koje je Grad formirao pošto je uvedeno vanredno stanje u zemlji zbog korona virusa, narednih dana deliće pakete pomoći na gradskom i seodkom području.

Paketi koji su obezbeđeni uz pomoć privrednika Čačka sadrže osnovne životne namirnice, ali i kućnu hemiju.

Kako je ranije saopšteno, pakete će uglavnom dobiti poljoprivredni penzioneri koji uglavnom imaju mala primanja.

Namirnice i hemija koju smo dobili mnogo znači za nas penionere. Imam penziju od 15.000 dinara i bilo kakva pomoć je dobrodošla, rekla je penzionerka Verica Plazinić iz Mesne zajednice Sajmište.

Zahvalnost svima koji su odlučili da pomognu uputila je i penzionerka Srbislavka Kaličanin iz Mesne zajednice Alvadžinica.

Koja god pomoć stigne je dobrodošla, naročito u ovoj situaciji kada smo zatvoreni, rekla je Kaličanin.

Volonter Ivana Vukajlović je rekla da je danas podeljeno 100 paketa, a da se akcija nastavlja narednih dana.

Drago mi je što možemo da izađemo u susret najstarijim sugrađanima kroz jedan skroman vid pomoći, paketa u kojima se nalaze najosnovnije potrepštine, istakla je ona.

Do sada je podeljeno oko 1.500 paketa socijalno najugroženijim porodicama.

IZVORMorava Info
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.