Čačanska pijaca – buduća turistička atrakcija (VIDEO)

Čačak – U cilju poboljšanja uslova za rad prodavaca na čačanskoj Zelenoj pijaci JKP „Komunalac“ planira renoviranje ovog prostora . Zakupci tezgi se nadaju da će rekonstrukcija uskoro biti započeta jer im je , kako kažu , strpljenje pri kraju

Čačanska Zelena pijaca je po snabdevenosti uvek bila među najboljima u Srbiji, ali i po uslovima za kupce i prodavce. Taj imidž s vremena na vreme naruše neodgovarajuće vremenske prilike zbog čega ponuda robe bude oskudnija , kao i zub vremena kada je reč o uslovima za prodaju. Da je u poslednje vreme manje kupaca sasvim je očigledno. Međutim, prodavci se žale i na uslove u kojima rade.

Rekonstrukcija saobraćajnica na pijaci , kompletnog platoa u zoni B, sređivanje kanalizacione i vodovodne mreže , ventilacionog sistema u mlečnoj pijaci, samo su neki od prioriteta koje treba uraditi , kaže upravnik RJ Pijaca Bogoljub Radisavljević. Podseća da je poslednja veća rekonstrukcija sprovedena 2006.

Kako bi se poboljšali uslovi i uradilo na način kako je potrebno rukovodstvo preduzeća u saradnji sa gradom , kao osnivačem, rešilo je da se raspiše idejni projekat za rekonstrukciju . To bi omogućilo dobijanje Zelene pijace za potrebe prodavaca i kupaca , ali i prostora koji bi bio turistička atrakcija“, kaže Radisavljević.

Upravnik pijace priznaje da u zoni B, gde tezge nisu pokrivene , decenijama nije urađeno ništa. Razume prodavce , ali smatra da i oni moraju biti uredniji i da se moraju pridržavati određenih propisa. Dodaje da je za prodavce i zakup tezge bolna tema.

Kada su pijačne usluge u pitanju cene nisu menjane od 2013. Odlukom Nadzornog odbora , ove godine svim zakupcima prostora za postavljanje montažnih objekata koji su redovno izmirivali svoje obaveze u skladu sa ugovorom, dat je popust od deset odsto“, priča Radosavljević.

Naš sagovornik kaže da su troškovi održavanja pijace veoma veliki, naročito za električnu energiju i najavljuje izradu glavnog projekta za Zalenu pijacu u 2018. godini.

TV Lav Plus

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.