Čačak: Predloženi budžet za 2018. „teži“ od ovogodišnjeg (VIDEO)

Gradsko veće  usvojilo  je predlog budžeta grada Čačka za narednu godinu  u iznosu od četiri milijarde osamdeset pet miliona dinara (4.085.000.000,00), što je za 11,2 odsto više, nego u 2017.  Članovi Veća danas su razmatrali i  programe poslovanja javnih preduzeća, kao i Centra za socijalni rad ,Turističke organizacije  i Sportskog centra “Mladost”.

Nakon petočasovnog zasedanja većnici su usvojili utvrđen  predlog prihoda i rashoda, od čega se očekuje direktno u gradsku kasu 3 milijarde 918 miliona dinara. U strukturi najveći očekivan prihod je na zarade i iznosi, milijardu i  738 miliona, a na imovinu 400 miliona dinara. Gradska kasa u narednoj godini  biće nosilac investicionih i razvojjnih planova , zaključeno je na današnjoj sednici, a biće investirano u poljoprivredu, privredu, kulturu, socijalna davanja i sport. U prvoj polovini 2018. godine, industrijaska zona dobiće   prvog velikog investitora , obećao je gradonačelnik,ali  i dodao da će Čačak biti veliko gradilište, i da nijedan započeti projekat neće biti zaustavljen.

U poslednjih osam godina prvi put je iz kase grada najviše sredstava izdvojeno za investicije, istakao je Zoran Todosijević načelnik  Gradske uprave za finansije.

Milun Todorović, gradonačelnik Čačka, očekuje i prihod od novo zaposlenih i smatra da će se,broj od  8.574 nezaposlena lica u narednoj godini smanjiti, a samim tim i povećati prihod u budžetu grada.Od resornih  ministarstva i državnih javnih preduzeća očekuje se dobit od oko dve milijarde dinara.

Gradsko veće raspravljalo je o izmenama i dopunama generalne regulacije Industrijske zone, kompleksa Bolnice i kasarne, i detaljne regulacije Atenice, Rzav Arilje, Duboko Užice, Moravac Mrčajevci, za grejanje Čačak, Komunalac, Gradsko zelenilo, Parking servis i Gradac i njihovih programa poslovanja za narednu godinu.

TV Lav Plus

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.