Čačak: Poetsko veče Veroljuba Vukašinovića

Gradska biblioteka „Vladislav Petković Dis“ Vas poziva na promociju zbirke poezije „Vetar i dažd” Veroljuba Vukašinovića koja će se održati u sredu, 6. decembra 2017. godine u 19 časova u Galeriji Narodnog muzeja.

Veroljub Vukašinović živi i radi u Trsteniku. Završio je Jugoslovensku i opštu književnost na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Do danas je objavio preko deset knjiga pesama za koje je dobio nagrade Milan Rakić, Pečat varoši sremskokarlovačke, Jefimijin vez, Kondir kosovke devojke, Zmaj ognjeni Vuk, Branko Ćopić, Zaplanjski Orfej i druge. Uredio je ili priredio više zbornika savremene srpske proze, između ostalih zbornik o Dobrici Ćosiću Pisac i istorija i Miodrag Ibrovac i njegovo doba.

Uz predstavljanje Vukašinovićeve najnovije zbirke „Vetar i dažd“ i kritički osvrt na nju, publika će imati priliku da uživa i u muzičkom delu programa. Učestvuju Veroljub Vukašinović, Danijela Kovačević Mikić, Živorad Nedeljković, Sanja Perovanović, Milica Matović i Marija Radulović.

TV Lav Plus

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.