Čačak: Gradonačelnik Todorović održao sastanak sa predstavnicima udruženja osoba sa invaliditetom

Povodom Svetskog dana osoba sa invaliditetom (3. decembar), juče je gradonačelnik Čačka Milun Todorović, sa saradnicima, održao sastanak sa predstavnicima svih čačanskih udruženja osoba sa invaliditetom.

Na početku sastanka, gradonačelnik je, u ime lokalne samouprave, čestitao prisutnima Svetski dan osoba sa invaliditetom, a zatim je nastavljen razgovor o poboljšanju uslova za rad udruženja invalida, pre svega kroz izdvajanje budžetskih sredstava za njihovo funkcionisanje u 2018. godini, kao i o poboljšanju životnih uslova invalidnih osoba, uopšte.

Gradonačelnik Todorović održao sastanak sa predstavnicima udruženja osoba sa invaliditetom Udruzenje invalida 2017 2
Foto: Sajt Grada Čačka

Jedan od problema koji će lokalna samouprava nastojati da što pre prevaziđe je i problem pristupnosti objekata uklanjanjem arhitektonskih barijera, što će invalidnim licima omogućiti lakše obavljanje svakodnevnih obaveza i željenih aktivnosti.

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.