Čačak dva dana bez rezultata testova na COVID-19

Foto: Direkt.rs

U izveštaju Radnog tima za praćenje širenja koronavirusa na teritoriji grada Čačka navedeno je da je Čačak već dva dana bez rezultata testova na COVID-19 zbog zagušenja u radu laboratorije.

– Kada smo pomislili da smo rešili problem sveobuhvatnijeg testiranja iskrsao je drugi problem, a to je zagušenje u radu laboratorije. U petak smo za Batajnicu poslali 54 brisa, a juče 55, što je ukupno 109 i još uvek nismo dobili bilo kakav rezultat uprkos brojnim intervencijama – izjavio je rukovodilac Radnog tima dr Mihailo Luković.

Poučeni time, jutros su poslata 42 brisa u Kraljevo i rezultati se očekuju tokom dana.

Na infektivno odeljenje Opšte bolnice u Čačku primljena su četiri pacijenta i to tri preko prijemno trijažne ambulante i jedan koji je preveden iz same bolnice zbog težine kliničke slike i koji se mora opservirati u pravcu korone.

Četiri pacijenta tokom jučerašnjeg dana upućena su za Kragujevac tako da na infektivnom trenutno ima 22 bolesnika od čega su tri na respiratoru i 19 sa relativno lakšom kliničkom slikom.

Policijska uprava Čačak saopštila je da je pasivizirala lica koja su 14. i 15. marta stavljena pod nadzor, tako da je pod tom merom 416 lica. Očekuje se da će u narednim danima taj broj pasti za još 80.

Istaknut je problem naznačen od strane Republičnog Zavoda za javno zdravlje da se intenzivira epidemiološki nadzor nad staračkim domovima, što smo činili od početka epidemije.

Dat je i predlog rešenja problema za decu ukoliko se dogodi da oba roditelja odu u bolnicu. Dogovoreno je da gradonačelnik Čačka i Uprava za opšte i zajedničke poslove razmotre mogućnost SOS vrtića u čiji rad bi bili uključeni i psiholozi.

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.