BUGARIN FALSIFIKOVAO KARTICE U BEOGRADU: Podigao 12.000 evra

Foto: Ilustracija

Bugarski državljanin je uhapšen u Beogradu zbog sumnje da je na bakomate stavio uređaj za skidanje podataka, faslifikovao platne kartice i na taj način prisvojio oko 12.000 evra.

Osumnjičenom je na teret stavljeno da je na teritoriji Beograda od novembra 2019. do danas na bankomatima više poslovnih banaka postavljao uređaj za skidanje podataka, pomoću kojeg je uzimao podatke klijenata.

Nakon toga je, kako se sumnja, izrađivao falsifikovane platne kartice, na koje je nanosio ukradene podatke klijenata i sa njima podizao novac sa bankomata.

Na taj način osumnjičeni L. V. I. pribavio je protivpravnu imovinsku korist od oko 1.400.000 dinara (oko 12.000 evra), navedeno je u saopštenju MUP-a.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje od 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

IZVORSrna / N1
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.