Brnabić: Od 1. januara penzije veće 5, plate 10 odsto

Penzije će od 1. januara 2018. godine biti povećane za 5 odsto, a plate u javnom sektoru 10 odsto, rekla je premijerka Srbije Ana Brnabić.

Ona je na predstavljanju rada 100 dana Vlade u Kruševcu rekla da su odlični rezultati u domenu državne kase, stvorili mogućnost za trajno povećanje penzionerima i radnicima u javnim službama.

Preciznije, povišicu od 10 odsto dobiće zaposleni u školstvu, zdravstvu, socijlanim službama, predškolskim ustanovama, sudovima i tužilaštvu, vojci, policiji, bezbednosnim službama, ustanovama za izvršenje krivičnih sankcija, kulturi i Poreskoj upravi.

Zaposlenima u državnoj administraciji i ministarstvima plate će od iduće godine biti uvećane pet odsto.

Takođe, premijerka je najavila da će u narednih mesec dana biti isplaćen jednokratan iznos pomoći od 5.000 svim penzionerima.

„Najvećem broju zaposlenih u javnom sektoru, učiteljima, nastavnicima, vaspitačima, naučnicima, lekarima, medicinskim sestrama plate će biti povećane 10 odsto, a u administarciji pet odsto“, rekla je.

Na pitanje da li je bilo moguće veće povećanje za penzionere od najavljenih pet odsto, kaže:

„Mislim da je pet odsto jako značajno povećanje penzija. Prvo za najmanje penzije nisu ni bile mere fiskalne konsolidacije, tako da je više od 60 odsto penzionera ovo kumulitivno povećanje od nekih 8 odsto“.

Premijerka Ana Brnabić u Kruševcu predstavlja rezultate rada u prvih 100 dana Vlade Srbije, a navela je da je izuzetno ponosna na njih.
B92

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.