BRNABIĆ: Država se ozbiljno priprema za drugi talas pandemije

Foto: Tanjug

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je sada prelomni trenutak za izlazak Srbije iz drugog pika epidemije i da treba zadržati sadašnji nivo discipline u poštovanju mera kako bi bili spremni za drugi talas na jesen, kada se očekuje jači udar koronavirusa.

Brnabić je u izjavi novinarima u Nišu, nakon otvaranja laboratorije „Vatreno oko“, istakla da država pravi plan za jesen i da će biti formiran tim stručnjaka koji će obići sve laboratorije za testiranje na koronavirus kako bi se utvrdilo šta još treba nabaviti od agenasa, testova i laboratorijskog materijala, navedeno je na sajtu Vlade Srbije.

Tim Srpskog lekarskog društva i Medicinskog fakulteta obići će mikrobiološke laboratorije i proceniti gde još može da se radi testiranje na koronavirus, a dodatno će se pomoći laboratoriji u Kosovskoj Mitrovici, rekla je ona.

Premijerka je podsetila na to da je Niš u drugom piku koronavirusa mnogo bolje prošao nego u prvom, što, kako je ocenila, govori o tome da su gradjani bili disciplinovaniji i da će jesen biti spremnije dočekana.

Ona je istakla da je u drugom piku situacija bila mnogo kompleksnija u Vranju i okolini, ali da je i tamo sada mirnije, te da taj grad više nije u prvih 15 po broju zaraženih.

Brnabić je zahvalila gradjanima na disciplini i pridržavanju mera i poručila im da nastave da se tako ponašaju.

IZVORBeta
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.