BOŠKO OBRADOVIĆ NA SASLUŠANJU: Zbog napada na poslanike preti mu pet godina zatvora

Arhiva, Foto: Screenshot

Narodni poslanik i predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović biće saslušan u tužilaštvu u svojstvu osumnjičenog zbog nedavnog napada na ministra zdravlja Zlatibora Lončara i poslanike ispred ulaza u zgradu parlamenta.

U Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, za „Novosti“ je potvrđeno da je Obradović dobio poziv za saslušanje, a lider Dveri je poručio da će se odazvati i da se neće pozivati na poslanički imunitet.

Za krivično delo za koje se Obradović sumnjiči – nasilničko ponašanje iz člana 344, stav 2, u vezi sa stavom 1 Krivičnog zakonika – zaprećena je kazna zatvora od šest meseci do pet godina.

Dveri su saopštile da je Obradović dobio poziv da u četvrtak, 28. maja u 10 časova, dođe na saslušanje u svojstvu osumnjičenog zbog krivičnog dela nasilničko ponašanje. Navode i da je poziv potpisala Biljana Mićanović, zamenik javnog tužioca.

Poslanici Dveri i njihove pristalice, na čelu sa Obradovićem, 8. maja su organizovali protest ispred glavnog ulaza u Skupštinu Srbije. Tada je došlo do koškanja i guranja sa poslanicima vladajuće koalicije i ministrom Lončarom, kojem je Obradović pištaljkom duvao u lice.

Iz incidenta koji su izazvali Obradović i pristalice Dveri, poslanik Marjan Rističević izašao je sa fizičkim povredama i pocepanim sakoom.

Srpski pokret Dveri se raduje dokazivanju istine o onome što se zaista desilo 8. maja na protestu ispred Doma Narodne skupštine i očekuje odbacivanje krivične prijave protiv Obradovića i još trojice osumnjičenih. Sada je Tužilaštvo na potezu da pokaže i dokaže da li u Srbiji postoji vladavina zakona i da li radi nezavisno od izvršne vlasti i neselektivno prema svim učesnicima političkog života, bez obzira na to da li su iz vlasti ili opozicije, navode u Dverima, i dodaju da se nadaju istom takvom otkrivanju istine i u slučajevima prijava koje je Obradović podneo protiv predstavnika aktuelne vlasti zbog mnogobrojnih afera.

OSTAVITE SVOJ KOMENTAR

Unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime