BOŠKO OBRADOVIĆ NA SASLUŠANJU: Zbog napada na poslanike preti mu pet godina zatvora

Arhiva, Foto: Screenshot

Narodni poslanik i predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović biće saslušan u tužilaštvu u svojstvu osumnjičenog zbog nedavnog napada na ministra zdravlja Zlatibora Lončara i poslanike ispred ulaza u zgradu parlamenta.

U Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, za „Novosti“ je potvrđeno da je Obradović dobio poziv za saslušanje, a lider Dveri je poručio da će se odazvati i da se neće pozivati na poslanički imunitet.

Za krivično delo za koje se Obradović sumnjiči – nasilničko ponašanje iz člana 344, stav 2, u vezi sa stavom 1 Krivičnog zakonika – zaprećena je kazna zatvora od šest meseci do pet godina.

Dveri su saopštile da je Obradović dobio poziv da u četvrtak, 28. maja u 10 časova, dođe na saslušanje u svojstvu osumnjičenog zbog krivičnog dela nasilničko ponašanje. Navode i da je poziv potpisala Biljana Mićanović, zamenik javnog tužioca.

Poslanici Dveri i njihove pristalice, na čelu sa Obradovićem, 8. maja su organizovali protest ispred glavnog ulaza u Skupštinu Srbije. Tada je došlo do koškanja i guranja sa poslanicima vladajuće koalicije i ministrom Lončarom, kojem je Obradović pištaljkom duvao u lice.

Iz incidenta koji su izazvali Obradović i pristalice Dveri, poslanik Marjan Rističević izašao je sa fizičkim povredama i pocepanim sakoom.

Srpski pokret Dveri se raduje dokazivanju istine o onome što se zaista desilo 8. maja na protestu ispred Doma Narodne skupštine i očekuje odbacivanje krivične prijave protiv Obradovića i još trojice osumnjičenih. Sada je Tužilaštvo na potezu da pokaže i dokaže da li u Srbiji postoji vladavina zakona i da li radi nezavisno od izvršne vlasti i neselektivno prema svim učesnicima političkog života, bez obzira na to da li su iz vlasti ili opozicije, navode u Dverima, i dodaju da se nadaju istom takvom otkrivanju istine i u slučajevima prijava koje je Obradović podneo protiv predstavnika aktuelne vlasti zbog mnogobrojnih afera.

IZVORNovosti
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.