Boško Obradović izneo pet zahteva za prekid štrajka glađu

Foto: N1

Lider Dveri Boško Obradović, koji pet dana štrajkuje glađu, saopštio je danas pet zahteva, a sve u cilju kako bi se stvorila normalna i demokratska atmosfera u društvu.

Obradović zahteva poštovanje Ustava i Rezolucije 1244 po pitanju očuvanja Kosova i Metohije u sastavu Srbije, zatim neselektivan rad tužilaštva i sudova, kao i zaštitu eparhija Srpske pravoslavne crkve i pravoslavnih vernika u Crnoj Gori.

Među zahtevima su oslobođenje medija, kao i odlaganje izbora i stvaranje uslova za slobodne i poštene izbore.

Obradović je naglasio da su MUP i tužilaštvo na pritisak Srpske napredne stranke pokrenuli krivične prijave protiv članova Dveri kako bi formalno pružili mogućnost poslaniku naprednjaka Aleksandru Martinoviću da prekine svoj kontraštrajk glađu, koji svakako nije ni bio iz ideoloških razloga.

On smatra da ukoliko vlast poštuje Ustav Srbije, svi zahtevi mogu biti ispunjeni za manje od sat vremena.

Obrazlažući zahtev za oslobođenje medija, Obradović je zahatevao da mu se omogući gostovanje na prvog programu Radio televizije Srbije u trajanju od 60 minuta, kako bi mogao da objasni sve svoje postupke i pošalje poruke što mu nije bilo omogućeno protekle četiri godine.

Obradoviću se pre tri dana u štrajku glađu priključio i potpredsednik pokreta Ivan Kostić.

IZVORMNA
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.