BIVŠA DRŽAVNA SEKRETARKA: Promenila ime firme pa sklopila posao sa MUP-om (VIDEO)

Foto: Istinomer

Samo tri nedelje nakon što je Insajder otkrio da je firma u vlasništvu bivše državne sekretarke MUP-a Milene Vuković dobila posao obezbeđenja zgrade tog ministarstva, promenjen je naziv firme, a deset dana kasnije Vuković je kao deo konzorcijuma zaključila novi posao sa MUP-om.

U sred vanrednog stanja, od Republičkog geodetskog zavoda dobila je i posao obezbeđenja i protivpožarne zaštite.

BPS Security, firma u vlasništvu bivše državne sekretarke MUP-a, zajedno sa još tri firme, kako je otkrio Insajder početkom februara, dobila je posao da obezbeđuje objekte MUP-a. Posao čuvanja objekata MUP-a koji je dodeljen ovom konzorcijumu vredan je najmanje 60 miliona dinara, odnosno pola miliona evra.

I dok je za privatnu firmu MUP siguran izvor zarade, još niko nije dao razumno objašnjenje zašto bi privatno obezbeđenje čuvalo naoružane policajce čiji je zadatak da čuvaju sve nas.

U međuvremenu, ime firme promenjeno je u Notega Security, a vlasnica je Milena Vuković koja je kratko bila državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova i, kako su preneli mediji, savetnica ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića.

Za državnu sekretarku je imenovana u septembru 2015, a već krajem januara 2016. podnela je ostavku.

Firmu za privatno obezbeđenje BPS Security osniva početkom februara 2017, a prvi posao za državu, zajedno sa još šest firmi, dobija jedanaest dana kasnije – i to obezbeđenje objekata Poreske uprave.

Radila je i za JKP Beogradski vodovod i kanalizacija, GSP Beograd, Parking Servis, Gradski centar za socijalni rad, EPS, Poštu…

Drugog marta ove godine, BSP Security menja ime u Notega Security nakon čega, kako otkriva Insajder, zajedno sa firmama Emporio team, Telus pro i Goodhouse tolmak, dobija posao održavanja higijene u MUP-u.

Kao jedini ponuđači, ugovor vredan 70 miliona dinara bez PDV-a sa MUP-om su potpisali 13. marta ove godine.

Novi posao od države dobila je i u toku vanrednog stanja kada je firma bivše državne sekretarke sklopila ugovor sa Republičkim geodetskim zavodom 24. marta.

Posao obezbeđenja od 72 miliona dinara bez PDV-a dobila je zajedno još jednom firmom u njenom vlasništvu – Notega Corporation i firmom Sion Gard iz Beograda.

I firma Notega Corporation beleži brojne poslove sa državom, među kojima i posao održavanja higijene u EPS-u koji je dobila zajedno sa još nekoliko drugih kompanija vredan skoro milijardu dinara.

Ministarstvo unutrašnjih poslova do danas nije odgovorilo na pitanja Insajdera u vezi sa dodeljivanjem posla bivšoj državnoj sekretarki ovog ministarstva koje smo im uputili još 12. februara.

IZVORInsajder.net
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.