Bez dogovora o minimalcu, biće povećan na 32.126 dinara

Foto: Pixabay/HOerwin56

Nakon sednice Socijalno-ekonomskog saveta najavljeno je da će nova minimalna cena rada biti 32.126 dinara što predstavlja rast od 6,6 odsto. Predstavnici sindikata ovim nisu zadovoljni.

Stojiljković je na konferenciji za novinare psole sednice SES-a rekao da nije bilo konsezusa socijalnih partnera o visini minimalne zarade u 2021. godini.

Dogovora nije bilo, rekao je Stojiljković i pdosetio da su predstavnici sindikata tražili da se minimalna zarada izjednači sa potrošačkom korpom.

Predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije (ŠŠ) Ljubisav Orbović rekao je da su sindikati očekivali da će se u razgovorima o minimalnoj ceni rada doći do minimalne zarade od 34.000.

On je rekao da će neoporezivi deo zarade biti povećan sa 16.300 na 18.300 dinara.

Ministar finasija Siniša Mali navodi da je minimalac povećan za oko 2.000 dinara, a sve je u skladu sa ekonomskim mogućnostima.

Po radnom satu idemo sa 172,5 dinara na 183,9 po satu, kaže ministar i napominje da je minimalna cena rada povećana uprkos koronavirusu i pandemiji.

IZVORNova.rs
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.