Besplatna projekcija digitalno restaurisanog filma „Ko to tamo peva“ u Čačku

Prvi digitalno restaurirani film „Ko to tamo peva“ u okviru projekta „Vip Kinoteka“ biće prikazan u Čačku, u ponedeljak 29. januara u Domu kulture Čačak u 20 časova.

Poštovaoci domaće kinematografije imaće priliku da besplatno uživaju u jednom od naših najboljih filmova, kao i u čuvenim replikama koje se i dan danas citiraju.
Zahvaljujući saradnji Jugoslovenske kinoteke i kompanije Vip mobile, kultno delo Slobodana Šijana, koje se poslednje tri decenije nalazi na vrhu liste najboljih filmova svih vremena, biće prikazano širom Srbije. Nakon projekcija u Smederevu, Kragujevcu, Novom Sadu, Nišu, Užicu, Subotici i Čačku restauriran i digitalizovan film „Ko to tamo peva“ doživeće svoju „premijeru“ i u Sopotu, Leskovcu i Valjevu.

Projekat „Vip Kinoteka“ ima za cilj da sačuva i zaštiti ostvarenja koja su obeležila srpsku kinematografiju, a proglašena su za nacionalno kulturno dobro od velikog značaja. Ovim projektom koji trenutno obuhvata deset filmskih ostvarenja snimljenih u periodu od 1967. do 1993. godine, započet je dugo očekivani proces digitalne restauracije srpskog filmskog nasleđa.
U narednih godinu dana filmska publika širom Srbije će imati priliku da ponovo pogleda najveća ostvarenja Živojina Žike Pavlovića, Gorana Markovića, Žike Nikolića, Srđana Karanovića i drugih.

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.