Beograđani izašli na ulicu zbog policijskog časa

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Više od stotinu građana danas se popodne okupilo na raskrsnici Takovske, Kneza Miloša i Bulevara kralja Aleksandra zbog najave da će u petak biti uveden policijski čas kako bi se suzbilo širenje koronavirusa. Građani su zaustavili saobraćaj pored platoa ispred Narodne skupštine Srbije.

Kako izveštava Nova.rs, građani uzvikuju “Vučiću lopove”, “Ostavke”, lupaju u šerpe. Na protestu pojavila se policija, a građani naizmenično propuštaju vozila. Oni pozivaju da se ispred skupštine okupe studenti i svi oni kojima je kako kažu stalo do budućnosti svoje zemlje.

Okupljeni pozivaju građane da im se pridruže i da se već večeras probije policijski čas.

20.55 – Blokiran je saobraćaj na raskrsnici Trga Nikole Pašića i Takovske ulice. Nekoliko trolejbusa i autobusa GSP stoje ispred Glavne pošte u Takovskoj ulici.

20.48 – Građani lupaju u šerpe, zvižde u pištaljke, uzvikuju “ostavka, ostavka”.

20.43 – Okupljeni uzvikuju i “Hoćemo da radimo, Hoćemo da radimo”.

20.42 – Građani skandiraju “Uhapsite Vučića”

IZVORNova.rs
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.