Arena, najveća sportska hala na Balkanu od danas kovid bolnica

Foto:Facebook/Горан Весић/@Goran.Vesic.zvanicna.stranica

„Štark arena“, najveća sportska hala na Balkanu danas postaje kovid bolnica, najavio je zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić.

Jutros do pet sati svoj deo posla u opremanju vršio je Grad Beograd, da bi posle njih ušla Vojska Srbije koja je počela da montira krevete.

U “Štark areni” će moći da se smesti 500 pacijenata sa koronavirusom.Arena je već jednom, tokom vanrednog stanja, pripremana da prihvati lakše obolele od koronavirusa. Mada su bili spremni, njeni kapaciteti nisu iskorišćeni, pošto je bila dovoljna privremena bolnica na Beogradskom sajmu.

Foto:Facebook/Горан Весић/@Goran.Vesic.zvanicna.stranica

Očekuje se da će prvi pacijenti u najveću dvoranu na Balkanu biti smešteni već danas.

Od sutra će i Ortopedska klinika na Banjici biće vraćena u sistem i biće ponovo bolnica za zaražene koronavirusom, najavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.Od utorka će i Ortopedska klinika na Banjici biti vraćena u sistem i biće ponovo bolnica za zaražene koronavirusom i to sa 240 mesta.

Otvaranje Arene je usledilo posle velikog skoka broja obolelih u Srbiji. Pre dva dana je za 24 sata od koronavirusa preminulo 11 osoba. Ukupan broj registrovanih slučajeva obolelih od korone u Srbiji do sada je 16.131, a preminulo je ukupno 311 ljudi.

Vlada Srbije je usvojila nove mere – zatvaranje noćnih klubova i kafića u Beogradu od 23.00 do 6.00, a od danas se naplaćuju kazne za nenošenje maski u prevozu. Broj ljudi u zatvorenom prostoru je ograničen na 100.

Vanredna situacija je proglašena u Beogradu, Šapcu, Čačku, Arilju, Kraljevu, Novom Pazaru, Tutinu, Kragujevcu, Vranju, Ivanjici i Požegi. Posebno dramatično je u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici. Juče se oko stotinak građana okupilo se ispred zgrade Gradske uprave u Novom Pazaru kako bi iskazali nezadovoljstvo povodom trenutne situacije u gradu koja je vezana za broj zaraženih i preminulih od koronavirusa u tom gradu i Sandžaku.

IZVORNova.rs
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.