Ambasador Poljske u poseti Čačku

Čačak – U Čačku je danas boravio ambasador Poljske Tomaš Negodiš sa saradnicima . Cilj posete je početak uspostavljanja saradnje sa čačanskom kompanijom Sloboda , ali i nastavak dobrih poslovnih kontakata u kulturi , nauci i drugim oblastima .

Nakon prijema u kabinetu kod gradonačelnika Čačka , ambasador Poljske u Srbiji razgovor je nastavio sa čačanskim privrednicima.

Inicijator posete poljskog ambasadora Čačku je počasni konzul Srbije u Poljskoj Ranko Tomović , Čačanin, koji je pre 25 godina otišao iz grada na Moravi. Naglašavajući da su danas odnosi između Srbije i Poljske najbolji u istoriji odnosa između ove dve zemlje, Tomović je podsetio da će ekonomska razmena ove godine dostići milijardu i dvesta evra.

Osim o saradnji na ekonomskom , kulturnom i naučnom nivou sa gostima iz Poljske gradonačelnik Čačka razgovarao je i o unapređenju rada lokalnih samouprava na osnovu poljskih iskustava. Istovremeno čačanski privrednici, među kojima su Atenik komerc , Uni promet i drugi razgovarali su o nastavku saradnje koja postoji već godinu i po dana.

U nastavku boravka u Čačku ambasador Poljske je posetio kompaniju Sloboda . Tom prilikom, nakon obilaska pogona, gostima je prikazan film o kompaniji, a ambasador je izrazio želju o razmeni vojnih proizvoda između Slobode i poljske vojne industrije.

TV Lav Plus

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.