Ambasada u Parizu: U Srbiju želi još 360 državljana

Foto: Pixabay

Ambasadorka Srbije u Parizu Nataša Marić izjavila je da je na listi te ambasade 360 državljana Srbije koji žele da se vrate u Beograd.

U utorak 21. aprila humanitarnim letom biće vraćeno oko 150 ljudi.

Prvi humanitarni let je realizovan 20. marta, i od tada je bilo šest humanitarnih letova kojima je prevezeno preko 700 naših državljana. Upravo radimo na sedmom, koji će se realizovati u utorak 21. aprila, a kojim će se vratiti oko 150 naših državljana, rekla je Marić za RTS.

Ona je objasnila da je svaki put na letovima prisutan određeni broj državljana Srbije koji dolaze do Pariza iz drugih delova sveta, a vraćaju se za Beograd.

Imaćemo sigurno 20-tak putnika iz SAD, iz Meksika, nekoliko država Afrike. To je jedna složena operacija. Mi smo u koordinaciji sa Ministarstvom spoljnih poslova, svim našim ambasadama širom sveta, kao i policijom na aerodromu ‘Šarl de Gol’ koja omogućava nesmetanu cirkulaciju i realizaciju ovih složenih mera, dodala je Marić.

IZVORBeta
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.