Akcija besplatnih preventivnih pregleda u Domu zdravlja

Užice – Akciju besplatnih preventivnih pregleda za sve građane pokrenulo je Ministarstvo zdravlja Republike Srbije. U Dom zdravlja Užice sugrađani će u nedelju 15. oktobra, u vremenu od 8 do 16 časova moći da obave besplatne preventivne preglede. Ove preglede moći će da obave svi zainteresovani građani, bez obzira da li imaju zdravstvenu knjižicu ili ne, a uputi za ove preglede nisu potrebni. Akcija će biti organizovana u prostorijama Doma zdravlja Užice, gde će biti omogućeno obavljanje ultrazvučnog pregleda stomaka, uzimanje krvi za PSA analizu (prostata specifični antigen) kao primarni specifični marker prostate za mušku populaciju stariju od 50 godina, dok će se preventivni ginekološki pregledi obavljati u Dispanzeru za majku i dete Doma zdravlja Užice.

Pri dolasku na preventivni pregled potrebno je da se građani jave u prizemlje Doma zdravlja na info pult, radi registracije i daljeg upućivanja na preglede. Sugrađani koji budu zainteresovani za obavljanje ultrazvuka stomaka, potrebno je da izvrše pripremu jedan dan pre pregleda, u smislu izbegavanja voća, salata, slatkiša i mlečnih proizvoda, kao i izbegavanja gaziranih i alkoholnih pića, mleka i kafe. Na sam dan pregleda nejesti ništa. Pacijenti koji će se na pregled javiti posle 12 časova, mogu imati laganiji doručak, bez alkoholnih pića i kafe.

TV Lav Plus

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.