57 zaraženih koronavirusom u Moravičkom okrugu

Foto: Grad Čačak

Protekle večeri u Čačak stigli su rezultati 56 uzoraka iz Batajnice i 42 iz Kraljeva. U oba uzorka bila su po četiri pozitivna, tako da je sada ukupan broj osoba kod kojih je potvrđen koronavirus – 44 u Čačku, Gornjem Milanovcu devet, Lučanima tri i Ivanjica jedan.

Ukupno izolovanih na COVID-19 na području Moravičkog okruga je 57.

Tokom dana očekujemo još 55 uzoraka iz Batajnice i šest iz Kraljeva.

Očekujemo da u toku dana u hali u Atenici budu smešteni prvi pacijenti.

Trenutno su u toj zdravstvenoj ustanovi hospitalizovana 24 pacijenta, od kojih su dva na respiratoru, a četiri do pet će, ukoliko stigne negativna potvrda testa, biti otpušteni kući.

U bolnici se postavlja tunel za dezinfekciju radnika koji ulaze i izlaze iz te zdravstvene ustanove, tako da će rizik unošenja i iznošenja infekcije biti znatno umanjen. Kao i mnoge druge stvari, ovo se postiglo zahvaljujući ličnom angažovanju gradonačelnika i njegovih saradnika.

Načelnica Školske uprave napravila je predlog plana organizacije i funkcionisanja SOS vrtića, ako za to bude potrebe, što nam daje prostor da se na vreme pripremimo.

Policijska uprava saopštila je da je tokom vikenda bezbednosno stanje bilo dobro, osim retkih ispada.

Izvor: Direkt.rs

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.