457 OSOBA ZARAŽENO: Još 73 slučaja koronavirusa u Srbiji, još jedna žrtva COVID-19

Još jedna žrtva Kovida-19 u Srbiji, ukupno sedam osoba preminulo je od posledica koronavirusa. Prema poslednjim informacijama, u Srbiji je potvrđeno ukupno 457 slučajeva koronavirusa.

Još 73 slučaja koronavirusa u Srbiji. Od poslednjeg izveštaja, testirani su uzorci 295 osoba od kojih je 73 pozitivno i 222 negativno na novi koronavirus.

Još jedna žrtva koronavirusa u Srbiji. Preminula je osoba koja je bila hospitalizovana u bolnici „Dragiša Mišović“.

Doktorka Verica Jovanović apelovala je još jednom na građane da ostanu u svojim kućama, posebno stariji sugrađani.

Kraj ove nedelje i sledeća sedmica biće izuzetno teške, očekujemo porast broja umrlih i zaraženih. Potrebno je imati gvozdenu disciplinu, ističe epidemiolog Branislav Tiodorović.

I radno aktivno stanovništvo mora da vodi računa o sebi, da nosi zaštitnu opremu i dezinfikuje radni prostor, dodaje Tiodorović.

Ako uspemo da krivu što više spustimo i da tamo krajem aprila i početkom maja imamo mogućnost da virus možda to ne može da izdrži. Da mi izdržimo ono što virus neće moći da izdrži, navodi Tidorović.

U Beogradu je potvrđeno 177 slučajeva, u Kolubarskom okrugu 42, u Nišu 40.

Mi smo razmišljali o pojačanim epidemiološkim merama u Beogradu, Nišu i Valjevu. Te mere ne bi bile negativne i dale bi određen doprinos kontroli, ali o tome će se multisektorski razmišljati i biće doneta odluka, poručuje Jovanovićeva.

Deca koja zahtevaju lečenje biće smeštena na pedijatrijskom delu u bolnici „Dragiša Mišović“, kaže Goran Stevanović, direktor Infektivne klinike. Dodaje da Sajam nije kolektivni smeštaj, već privremena bolnica.

Nama ovog trenutka nije potreban totalni karantin gradova. Ali ako svi ne shvatimo situaciju i ne budemo odgovorni, doći ćemo do toga, kaže Tiodorović.

IZVORRTS
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na [email protected] Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.

OSTAVITE SVOJ KOMENTAR

Unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime