4 PUTA KRŠIO ZABRANU: Lomio inventar u MUP-u pa priznao krivicu

FOTO: A. Kostić

Direktor policije Vladimir Rebić kaže za RTS da je od početka primene mera za kršenje zabrane kretanja kažnjeno 4.650 osoba. Jedan građanin je čak četiri puta za 15 dana kršio zabranu, a neretko je tokom kršenja bio za volanom i to pijan, kaže Rebić.

Vladimir Rebić je, gostujući u Jutarnjem programu, rekao da je od početka zabrane kretanja u petak u 17 časova bilo dosta posla za policiju, pošto su građani, kaže, bili nešto manje disciplinovani nego proteklih vikenda.

Od petka u 17 do jutros u 7 kažnjeno je 425 ljudi što je, prema Rebićevim rečima, oko devet odsto više u odnosu na prošli vikend.

Od kad je počela primena mera kažnjavanja za kršenje policijskog časa, procesuirano je 4.650 građana, u proseku 59 na 100.000 građana. Zabrana kretanja se najviše krišila u Pančevu, Valjevu i Kikindi, a najmanje u Prijepolju, Somboru, Kragujevcu.

Direktor policije navodi da ima neočekivano mnogo povratnika tj. onih koji su više puta prekršili zabranu kretanja. Dve osobe su meru prekršile četiri puta, šest osoba je tri puta kažnjeno, a 19 osoba dva puta.

Ispričao je i da je jedan građanin u roku od 15 dana čak četiri puta prekršio propise. Prvi put je je kažnjen u Surčinu sa 50.000 krajem marta. Za nekoliko dana, 4. aprila, izazvao je saobraćajnu nesreću, a imao je 1,1 promil alkohola u krvi i kažnjen je sa 100.000 dinara. Za četiri dana ponovo je upravljao vozilom pod dejstvom alkhola, pa je kažnjen sa 150.000, i za vreme dok je bio na trežnjenju u stanici, polomio je inventar MUP-a.

On je zatim, dodaje Rebić, potpisao sporazum o priznanju krivice, pa ga očekuje izdražavanje kazne od četiri meseca kućnog zatvora. U međuvremenu je 13. aprila ponovo zatečen da krši policijski čas i to ponovo sa 1,4 promila alkohola u krvi. Kažnjen je sa 150.000 dinara i 60 dana zatvora.

Prema Rebićevim rečima, taj građanin je sada u Padinskoj skeli.

Tako da je za 390.000 dinara oštetio budžet i zasigurno će izgubiti dozvolu. To je jedno nerazumno ponašanje, napominje Rebić.

IZVORN1
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.