357 NOVIH SLUČAJEVA: Od koronavirusa preminulo 11 pacijenata

Foto: Ilustracija

Prema poslednjem preseku, u Srbiji je koronavirusom zaraženo još 357 osoba od 8.567 testiranih. Preminulo je 11 pacijenata. Na respiratorima je 118 ljudi.

Od početka epidemije registrovano je ukupno 17.076 potvrđenih slučajeva zaraze. Trenutno su aktivna 3.173 slučaja.

Vanredna situacija do sada je proglašena u više od 20 opština i gradova i podrazumeva preduzimanje posebnih mera za sprečavanje širenja koronavirusa.

Epidemiolog Darija Kisić Tepavčević rekla je za RTS da imamo regione gde je situacija nesigurna, kao u Beogradu, Sjenici, Tutinu, Novom Pazaru i Užicu, ali da imamo delove zemlje gde beležimo poboljšanja, kao u Kragujevcu.

Predsednik Aleksandar Vučić je rekao da se on zalaže za uvođenje policijskog časa, ali da ga verovatno neće biti.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da će konačnu odluku o uvođenju policijskog časa doneti Krizni štab u naredna dva dana.

Lončar nije precizirao da li će ta mera biti uvedena na teritoriji cele Srbije ističući da nije namera da se „kažnjavaju“ oni koji se pridržavaju svih epidemioloških mera.

Sutra konačne mere zbog pogoršane epidemiološke situacije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u obraćanju naciji da će sutra biti donete konačne mere zbog pogoršane epidemiološke situacije.

Studentima dodatni ispitni rok, za zaražene i naknadni rokovi

Svi studenti fakulteta Univerziteta u Beogradu imaće dopunski ispitni rok, a za one koji su bili zaraženi koronavirusom biće obezbeđeni i dodatni rokovi, zaključak je sa današnje sednice Senata Univerziteta u Beogradu.

Na Banjici od juče primljeno 260 pacijenata, red ispred bolnice

U „Štark areni“ primljeno je 50 pacijenata, a na Institut za ortopedsko-hirurške bolesti „Banjica“ od juče 260 osoba.

Ispred ulaznih vrata Instituta za ortopediju čeka još 15 pacijenata, kaže direktor tog instituta prof. dr Zoran Baščarević.

Ako se nastavi ovakav priliv, do ponoći neće biti nijednog slobodnog kreveta, jer na „Banjici“ mogu da prime 300 pacijenata. Pacijenti ne stižu samo iz Beograda, već i iz Valjeva Užica.

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.