Ratko Mladić osuđen na doživotni zatvor

Haški tribunal osudio je nekadašnjeg komandanta Glavnog štaba Vojske Republike Srpske Ratka Mladića na doživotnu kaznu zatvora.
Mladić je prethodno udaljen iz sudnice zbog komentarisanja postupka. Izricanje presude obeležla je i duža pauza tokom koje je Mladiću pozlilo, te mu je meren krvni pritisak.

Veće je utvrilo da Ratko Mladić nije kriv za genocid po tački 1 – za genocid u šest opština (Ključ, Kotor Varoš, Sanski Most, Prijedor, Vlasenica i Foča tokom rata u BiH), ali jeste kriv kao udruženi zločinački poduhvat (po tačkama od 2 do 11) za genocid, progron, istrebljenje, zločin protiv čovečnosti, ubistvo, nehumano delo prisilnog premeštanja, deportaciju, terorisanje i protivpravne napade na civile, uzimanje talaca.

TV Lav Plus/ Izvor: Agencije

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.