120 NOVIH SLUČAJEVA KORONAVIRUSA: Proslave ostaviti za drugu polovinu juna kažu stručnjaci

Foto: Ilustracija

Prema poslednjim podacima, u Srbiji je koronavirusom zaraženo još 120 osoba, ukupno 9.677 slučajeva. Preminulo je još troje, pa se ukupan broj pacijenata koji su izgubili borbu sa kovidom 19 popeo na 200.

Nova konferencija za medije sutra u 15.00. Policijski čas počinje u 18.00. Testirano je 4.817 osoba, na respiratoru je 51 pacijent. Do sada je izlečeno 1.723 ljudi.

Uhapšeni volonteri u Nišu

U Nišu su uhapšena dva volontera zbog sumnje da su prisvajali pakete sa robom namenjenom socijalno ugroženim licima.

Tiodorović za RTS: Situacija pod kontrolom, ali ne smemo da potcenimo virus

Epidemiolog Branislav Tiodorović kaže za RTS da je jedinstvena ocena Kriznog štaba da je situacija u Srbiji pod kontrolom.

Danas je primetno blago povećanje broja zaraženih, a Tiodorović kaže da taj broj može da varira, ali ne bi trebalo da pređe pet odsto.

Imamo daleko veći broj smanjenja broja obolelih sa teškom i srednje teškom kliničkom slikom. To je pobošljanje i dovešće do toga da razmišljamo o merama, rekao je epidemiolog dodajući da je i u Nišu situacija daleko bolja nego što je bila.

Ona je nesigurna ali pod kontrolom. Kažemo nesigurna jer je virus tu, ne smemo ga potceniti. Imamo zaraženih, obolelih, dok god ga ima, smatramo je nesigurnom, naveo je Tiodorović.

Proslave ostaviti za drugu polovinu juna

Svadbe, maturske večeri, i druge proslave da se odlože za drugu polovinu juna, preporučuje epidemiolog Tiodorović.

Dodaje da još uvek neće biti otvorena pozorišta i bioskopi.

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.