100 NOVIH SLUČAJEVA KORONAVIRUSA: Od petka ulazak u Srbiju ipak bez testa i samoizolacije

Foto: AAP

Prema poslednjim podacima u Srbiji je registrovano 100 novih slučajeva koronavirusa. Preminuo je jedan pacijent. Od petka ulazak u Srbiju moguć bez testa i samoizolacije.

U Srbiji je od poslednjeg izveštaja registrovano 100 novih slučajeva koronavirusa. Hospitalizovano je 766 pacijenata, a na respiratorima je ukupno 13 pacijenata.

Krizni štab uputio je preporuku Vladi Srbije da negativan pi-si-ar test ne bude nephodan za ulazak u zemlju od petka.

Preporučeno je i da se otvore administrativni prelazi sa Kosovom i Metohijom.

Epidemiolog Branislav Tiodorović rekao je za RTS da je situacija u Vranju i Leskovcu pod kontrolom s obzirom na koordinisano delovanje svih faktora – epidemiologa, infektologa, institucija i bolnica.

Na sajtu kovid 19 biće objavljen broj žiro računa na koji će građani moći da uplate 6.000 dinara, i posle toga obave testiranje na koronavirus u nekom od domova zdravlja, zavoda i instituta za javno zdravlje.

Testiranje će moći da se uradi svakodnevno do 17 časova.

Rezultat testa dobijaće se elektronski, najkasnije u roku od dva dana, rekla je za RTS, direktorka Fonda za zdravstveno osiguranje, Sanja Radojević Škodrić. Negativan nalaz testa na virus korona neophodna je za putovanja u određene zemlje, ali i za neke zdravstvene procedure.

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.