100 NOVIH SLUČAJEVA KORONAVIRUSA: Od petka ulazak u Srbiju ipak bez testa i samoizolacije

Foto: AAP

Prema poslednjim podacima u Srbiji je registrovano 100 novih slučajeva koronavirusa. Preminuo je jedan pacijent. Od petka ulazak u Srbiju moguć bez testa i samoizolacije.

U Srbiji je od poslednjeg izveštaja registrovano 100 novih slučajeva koronavirusa. Hospitalizovano je 766 pacijenata, a na respiratorima je ukupno 13 pacijenata.

Krizni štab uputio je preporuku Vladi Srbije da negativan pi-si-ar test ne bude nephodan za ulazak u zemlju od petka.

Preporučeno je i da se otvore administrativni prelazi sa Kosovom i Metohijom.

Epidemiolog Branislav Tiodorović rekao je za RTS da je situacija u Vranju i Leskovcu pod kontrolom s obzirom na koordinisano delovanje svih faktora – epidemiologa, infektologa, institucija i bolnica.

Na sajtu kovid 19 biće objavljen broj žiro računa na koji će građani moći da uplate 6.000 dinara, i posle toga obave testiranje na koronavirus u nekom od domova zdravlja, zavoda i instituta za javno zdravlje.

Testiranje će moći da se uradi svakodnevno do 17 časova.

Rezultat testa dobijaće se elektronski, najkasnije u roku od dva dana, rekla je za RTS, direktorka Fonda za zdravstveno osiguranje, Sanja Radojević Škodrić. Negativan nalaz testa na virus korona neophodna je za putovanja u određene zemlje, ali i za neke zdravstvene procedure.

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na [email protected] Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.

OSTAVITE SVOJ KOMENTAR

Unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime